Punter huren in Giethoorn voor maximaal 6 personen? Degene die het bezoek aan Giethoorn iets actiever wil beleven, kan terecht bij De Grachthof door Giethoorn te bekijken met een punter!

Ook degene die het bezoek aan Giethoorn iets actiever wil beleven, kan terecht bij De Grachthof door Giethoorn te bekijken met een punter! Giethoorn: “Het Venetië van het Noorden”, met boerderijtjes in plaats van kathedralen, vervenershuisjes in plaats van paleizen en de Kruuswegbrogge in plaats van de Ponte Rialto. Waar de Dogenstad haar gondels heeft, varen in Giethoorn de punters.

Deze platbodemboten worden al eeuwen door de Gieterse boeren gebruikt om mee naar het land te varen. Giethoorn heeft nog twee werven waar ze nog steeds op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Ook nu nog treden veel Gietersen in het huwelijk door met de punter naar de ‘Vermaning’ te varen.

Met de punters van De Grachthof kunt u punteren met de vaarboom de grachten door. Onze zeilpunters zijn niet voorzien van een buitenboordmotor. U moet het punteren dus allemaal zelf doen, en dat is wel zo leuk. Natuurlijk krijgt u een routekaart mee, zodat u op uw tocht door de vele grachtjes, vaarten en sloten in ons waterrijke gebied niet zult verdwalen tijdens het punteren door Giethoorn. Op het Bovenwiede kunt u het zeil opzetten. Je hoeft geen ervaren zeiler te zijn om met een punter het hele meer over te punteren.
 

   

U kunt onze punters in Giethoorn telefonisch en online reserveren.

Punterboot huren in Giethoorn

Boek deze boot

Bij te boeken

  • Kop koffie en appeltaart
  • Zwemvest
  • Fiets incl. fietsroute
  • Picknickmand 1
  • Picknickmand 2
  • Drie gangen diner